Planner Pijnrevalidatie 

Ortius is een zorginstelling die gespecialiseerd is in de behandeling van chronische pijn waarbij het gedachtengoed van Positieve Gezondheid een elementaire basis is van ons behandeltraject. Onze medisch specialistische zorgtrajecten hebben als doel patiënten met chronische pijn binnen 12 weken weer duurzaam maatschappelijk te laten participeren. Hiervoor staan revalidatieartsen, fysiotherapeuten en psychologen in vijf vestigingen ter beschikking. We werken vanuit een multidisciplinaire aanpak, met een flexibele opzet m.b.t. behandelmodules. Bij alles wat we doen staat het resultaat voor de patiënt en maatschappelijke participatie centraal. 

De professionals die in dit concept werken zijn gericht op efficiënt samenwerken, korte lijnen met betrokken instanties/verwijzers/collega medici en fungeren zelfstandig als rechterhand van de revalidatiearts. Ieder is zowel persoonlijk als met het team verantwoordelijk voor de kwaliteit van de geleverde revalidatiezorg en het te behalen resultaat voor de patiënt. Een hecht team vormen, goed samenwerken en veiligheid voelen bij je collega’s is essentieel voor het slagen van multidisciplinair werken voor de patiënt. We verwachten daarom een open en kritische en constructieve houding van elkaar. Onze revalidatiezorg Ortius is een dienstverlening die zich aan het ontwikkelen is. Het aanpassen en verfijnen van de zorg, maakt dat we ons steeds beter kunnen toespitsen op de wensen van patiënt, verwijzer, verzekeraar en medewerker. 

Hij of zij is naast een kundige planner, betrokken, kritisch, open en een fijne collega en teamgenoot; 

…verantwoordelijk voor een correcte planning van de intake en trajecten van patiënten. 
…draagt de kernwaarden duurzaamheid, resultaatgerichtheid, veerkrachtigheid en enthousiasme uit. 
…wisselt ervaringen uit met collega’s en signaleert mogelijkheden om de kwaliteit van de planning te verbeteren. 
…plant medewerkers vrij daar waar nodig is en er goedkeuring is ontvangen van HR. 
…zorgt in geval van ziekte van behandelaars dat de zorg aan patiënten niet in het gedrang komt. 
…informeert de leidinggevende over mogelijke capaciteitsproblemen. 
…stelt in alles het resultaat voor de patiënt en de teams centraal. 

Hoe je dag eruitziet: 

Je komt binnen en pakt allereerst een kop koffie. Je weet; de ochtend kan soms wat hectisch zijn, dus die kun je maar beter goed beginnen. Je opent je mail en ziet dat een behandelaar diezelfde nacht ziek is geworden. Paniek in de tent, want diens agenda is vol en straks staan de patiënten al op de stoep! Jij blijft echter rustig, want met wat slim puzzelen krijg je bijna alle sessies in de agenda van de behandelaar nog omgezet naar een collega. Twee patiënten moeten helaas op de hoogte gesteld worden dat ze iets  later moeten beginnen. Hierover schakel je met receptioniste Tessa, die dit meteen voor je oppakt. Tevreden loop je naar de wachtkamer, want de rust is wedergekeerd en die tweede kop koffie heb je wel verdiend. De dagstart is om 9.00, hierin overleg je met je collega-planners wat er zoal verder vandaag op het programma staat. Op de takenlijst staan 2 trajecten in Enschede, 3 in Voorburg en 1 in Utrecht. Ook moet een aantal sessies die eerder waren afgezegd door patiënten in Heerenveen en Swalmen opnieuw worden ingepland. Je verdeelt onderling de werkzaamheden en gaat aan de slag. Jij neemt de trajecten in Voorburg voor je rekening en dat is een aardige uitdaging; de agenda’s zijn al behoorlijk vol, dus dat wordt puzzelen. Des te fijner als je aan het einde van de dag toch 3 patiënten blij hebt kunnen maken. Zij kunnen over twee weken starten, weten waar ze aan toe zijn en jij hebt je werk gedaan. Op naar de wekelijkse borrel, die begint om 17.00. 

Ortius vraagt van je: 

·    Stressbestendigheid en flexibiliteit in denken, doen en tijd. 

·     Een bepaalde vorm van perfectionisme; jij wordt gelukkig van zaken op orde brengen voor jou, je collega’s en de patiënten. 

·     Relevante werkervaring als planner is een pre, maar geen must. Wel vragen we enige vaardigheid in het omgaan met (plannings-)systemen. 

·     Goede communicatieve vaardigheden en beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift. 

Ortius biedt: 

Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Een organisatie in ontwikkeling, met een gemotiveerd team dat plezier in werk belangrijk vindt! Een veelzijdige functie, ontwikkeling is gericht op zowel professioneel als persoonlijk vlak. 

Contactinformatie: Herken jij jezelf en is je interesse aangewakkerd? Stuur dan je sollicitatiebrief en CV naar Maud Merks via solliciteren@ortius.nl