Fysiotherapeut Pijnrevalidatie 

Ortius is een zorginstelling die gespecialiseerd is in de behandeling van chronische pijn waarbij het gedachtengoed van Positieve Gezondheid een elementaire basis is van ons behandeltraject. Onze medisch specialistische zorgtrajecten hebben als doel patiënten met chronische pijn binnen 12 weken weer duurzaam maatschappelijk te laten participeren. Hiervoor staan revalidatieartsen, fysiotherapeuten en psychologen in vijf vestigingen ter beschikking. We werken vanuit een multidisciplinaire aanpak, met een flexibele opzet m.b.t. behandelmodules. Bij alles wat we doen staat het resultaat voor de patiënt en maatschappelijke participatie centraal. 

De professionals die in dit concept werken zijn gericht op efficiënt samenwerken, korte lijnen met betrokken instanties/verwijzers/collega medici en fungeren zelfstandig als rechterhand van de revalidatiearts. Ieder is zowel persoonlijk als met het team verantwoordelijk voor de kwaliteit van de geleverde revalidatiezorg en het te behalen resultaat voor de patiënt. Een hecht team vormen, goed samenwerken en veiligheid voelen bij je collega’s is essentieel voor het slagen van multidisciplinair werken voor de patiënt. We verwachten daarom een open en kritische en constructieve houding van elkaar. Onze revalidatiezorg Ortius is een dienstverlening die zich aan het ontwikkelen is. Het aanpassen en verfijnen van de zorg, maakt dat we ons steeds beter kunnen toespitsen op de wensen van patiënt, verwijzer, verzekeraar en medewerker. 

Jij bent naast een kundige fysiotherapeut, betrokken, kritisch, open en een fijne collega en teamgenoot;

…verantwoordelijk voor de gestelde doelen en kwaliteitscriteria.
…draagt de kernwaarden duurzaamheid, resultaatgerichtheid, veerkrachtigheid en enthousiasme uit.
…wisselt ervaringen uit met collega’s en signaleert mogelijkheden om de kwaliteit van de behandeltrajecten te verbeteren.
…neemt deel aan multidisciplinaire overlegstructuren.
…houdt gedurende het gehele traject contact met de patiënt, volgt het verloop en de resultaten van de behandeling en legt deze vast in het EPD.
…is voor de patiënt het eerste aanspreekpunt met betrekking tot (dreigende) problemen van zowel medisch inhoudelijke als organisatorische aard. Je zorgt hierbij in overleg met het team en eventuele andere disciplines voor een resultaatgerichte oplossing.
…stelt in alles het resultaat voor de patiënt en maatschappelijke participatie centraal.

Hoe je dag eruitziet: 

Na je kop koffie start je je computer op om nog even in het EPD te duiken van je eerste patiënt. De gemaakte afspraken van de vorige sessie zijn je niet helemaal duidelijk. Dus je loopt nog even naar Linda, dat is de zorgcoach van deze patiënt, voor verdere toelichting. Precies om 8:30 haal je je patiënt op uit de wachtkamer voor de sessie aandacht training. Na de sessie werk je direct het EPD bij, zodat je collega verder kan met jouw bevindingen. Vervolgens geef je nog de sessies Mijn persoonlijke kracht en Graded Activity en sluit je af met een sessie Fysiek welbevinden. Na de lunch, voer je een fysiotherapeutisch onderzoek uit bij een nieuwe patiënt. Vervolgt door een interdisciplinair overleg met het behandelteam over een patiënt die dreigt de doelen niet te halen. Tijdens de gaatjes in je agenda heb je nog genoeg te doen. Een belafspraak met een verwijzer, twee patiënten terugbellen, en samen die moeilijke casus nog even bespreken met de arts. Einde van de dag besluit je nog met een sessie mentaal welbevinden mee te kijken van je collega psycholoog Laureen, altijd leerzaam!

Ortius vraagt van je: 

· Affiniteit met revalidatiezorg.
· Een afgeronde HBO fysiotherapie; psychosomatisch of psychomotorische opleiding is een pre.
· Ingeschreven zijn in het BIG register.
· Goede communicatieve vaardigheden en beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
· Ervaring met geautomatiseerde gegevensbestanden.

Ortius biedt: 

Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Een organisatie in ontwikkeling, met een gemotiveerd team dat plezier in werk belangrijk vindt! Een veelzijdige functie, ontwikkeling is gericht op zowel professioneel als persoonlijk vlak. 

Contactinformatie: Herken jij jezelf en is je interesse aangewakkerd? Stuur dan je sollicitatiebrief en CV naar Maud Merks via solliciteren@ortius.nl