ORTIUS is live gegaan met EPD van TIMEFF

ORTIUS is live gegaan met het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) van softwareontwikkelaar TIMEFF. TIMEFF draagt zorg voor de levering en implementatie van het EPD voor 8 vestigingen verspreidt over het land. Met het EPD van TIMEFF beschikt ORTIUS over één tool voor alle medische- en financiële bedrijfsprocessen. De centralisatie en direct toegankelijkheid van informatie in één tool, vermindert de administratielast voor ORTIUS waardoor er meer tijd over is voor kwalitatieve patiëntenzorg. Daarnaast zal ORTIUS ook TIMEFF Online inzetten om de patiëntbeleving relevanter en persoonlijker te maken.

Uitvoerige selectieprocedure

Voor de opstartfase is ORTIUS op zoek gegaan naar een volwaardig EPD systeem dat het hoofd kan bieden aan de complexe planningsvoorwaarden in de revalidatiezorg. Daarnaast heeft ORTIUS de wens uitgesproken om de patiëntcommunicatie en voorlichting verder te ontwikkelen en gestructureerd in te zetten. In het selectieproces heeft TIMEFF zich onderscheiden door haar diepgaande kennis van zorgprocessen en softwareontwikkeling, en de volledigheid van de software in één tool.

Interactive patiëntcommunicatie

ORTIUS zal daarnaast als een van de eerste zorginstellingen gebruik maken van TIMEFF Online. In TIMEFF Online worden de producten OnlinePROMS, Patient Journey App en Zakkaartjes App van Interactive Studios (onlangs bekroond met een Dutch Interactive Award 2017), bi-directioneel gekoppeld aan het EPD van TIMEFF. Hiermee kan ORTIUS, rechtstreeks vanuit het EPD, op interactieve wijze met haar patiënten communiceren en deze tijdig voorlichten over hun zorgbehandeling.

“Tijdens ons selectieproces waren wij niet alleen onder de indruk van de volledigheid van het EPD, maar ook door de organisatie zelf.” zegt Lilian Ouwerkerk, directielid en mede-oprichter van ORTIUS.
“TIMEFF kenmerkt zich door haar enthousiasme en flexibiliteit. Hun visie, de inhoudelijke kennis van zorg én software, en de wil om sámen met ons het EPD specifiek geschikt te maken voor de revalidatiemarkt, gaf ons het vertrouwen dat we de juiste partner gekozen hebben.”

“Volgens Timeff is de samenwerking met ORTIUS passend daar wij gezamenlijke het doel hebben om de zorg transparant en betaalbaar te maken. In dit geval specifiek gefocust op het marktsegment Medisch Specialistische Revalidatiezorg. Een dergelijk traject is altijd een uitdaging voor beiden partijen. Maar het resultaat mag er zijn; een EPD dat ook voldoet aan de specifieke wensen van de revalidatiezorg.” vertelt Liam Verheul, Directeur van TIMEFF. “Daarnaast is ORTIUS de perfecte launchpartner voor TIMEFF Online. Wij zien uit naar een langdurige samenwerking”.

Over TIMEFF

TIMEFF ontwikkelt en implementeert een robuust EPD/ERP waarin alle medische en financiële bedrijfsprocessen inzichtelijk worden gemaakt in één systeem. Uit grote passie voor ICT en met de droom om de zorg transparant en betaalbaar te maken, werd TIMEFF in 2011 opgericht. De missie van TIMEFF is om voor patienten de beste zorg mogelijk te maken binnen de steeds veranderende wet- en regelgeving, met een minimum aan administratieve lasten voor artsen en behandelaars.
Meer info is te vinden de website van Timeff.