Lancering Ortius

Een sterker nieuw begin

Met trots kunnen we vermelden dat we van start zijn gegaan met de lancering van Ortius (betekenis ‘een sterker nieuw begin’). Een vernieuwend zorgproduct op het gebied van medisch specialistische pijnrevalidatie. De initiatiefnemers DBC Revalidatie, Groenewoud, Revalis en Symphony hebben de krachten gebundeld en het afgelopen jaar intensief samengewerkt met diverse pijnspecialisten en onderzoekers om dit te kunnen realiseren. Onlangs is op 19 mei de kick-off feestelijk gevierd met ruim 150 professionals welke werkzaam zijn in een van onze 8 centra. Sprekers waren o.a. Machteld Huber van Institute of Positive Health, Menno Pont Revalidatiearts en medisch directeur Ortius en Han Samwel, klinisch psycholoog, onderzoeker en docent Ortius.

Wat het beste bij je past, werkt het best

Met de slogan “Wat het beste bij je past, werkt het best” gaat Ortius onderscheidende interdisciplinaire zorg bieden voor mensen met chronische pijn. Volgens recent onderzoek worden ruim 2 miljoen mensen in Nederland beperkt in hun dagelijks functioneren door deze klachten. De inhoud van de geboden zorg sluit één op één aan op de visie van Machteld Huber over positieve gezondheid. Hierbij worden het versterken van de ‘veerkracht’ en vooral ‘zingeving’ gezien als de sterkst gezond makende dimensie. Dit op basis van haar onderzoek naar de beleving en invulling van de definitie van gezondheid bij patiënten.

De komende maanden (tot 01 september 2017) zal er gefaseerd worden opgestart binnen de diverse centra. Binnenkort ontvangt u hierover, naast het inhoudelijke programma en wijze van verwijzen, meer informatie. Kunt u daar niet op wachten, de directie van Ortius is op 8 & 9 juni aanwezig op de bedrijfsgeneeskundige dagen in Papendal en vertellen u graag meer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *