Huisartsbeurs 2018 Ortius

Huisartsbeurs 2018

Zaterdag 7 april stonden wij op de huisartsbeurs in de jaarbeurs van Utrecht. www.huisartsbeurs.nl. Het was er gezellig druk. Deze editie van de Huisartsbeurs, alweer de elfde, stond in het teken van gezonde ambitie. Een onderwerp dat goed aansluit bij Ortius pijnrevalidatie.

We hadden dit jaar een goed aangeklede stand die duidelijk was te herkennen als Ortius. Maar iets wat velen naar onze stand trok was toch wel de grote wanden die bekleed waren met het gespreksinstrument van de institute for positive health, het spinnenweb. Leuk om te zien dat dit al veelal herkent wordt. Omdat Ortius een nieuw zorgconcept is, was dit voor ons een mooi moment om te vertellen wat wij doen en hoe wij het gespreksinstrument toepassen in onze behandelmethodiek. Vooral bij de jongere generatie huisartsen was het spinnenweb al bekend, bij hen werd dit gespreksinstrument meegenomen in de opleiding. Voor diegenen bij wie het model en/of Machteld Huber nog onbekend was, hun konden we doorverwijzen naar de lezing van Machteld Huber. Zij gaf een lezing op de beurs.

Men was erg enthousiast over onze aanpak die gericht is op het verbeteren van de kwaliteit van leven met de pijn i.p.v. het oplossen van de pijn. De uitbreiding van keuze mogelijkheden voor het verwijzen van patiënten werd eveneens als positief ervaren. Wat ook leuk was om te horen is dat onze folder regelmatig werd herkent vanuit eerdere acties in de lokale omgevingen. Al met al velen positieve geluiden over Ortius.

We hebben een goede huisartsbeurs gehad en kijken al uit naar de volgende editie in 2020.

Voor het zover is zijn we op vele andere beurzen en congressen te vinden. De eerst volgende zullen de BG dagen zijn op donderdag 31 mei en vrijdag 1 juni. www.nvab-online.nl/bgdagen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *