Emile Janssen

Revalidatiearts

Mijn naam is Emile Janssen. Vanuit een drijfveer om de kwaliteit van leven van mensen met beperkingen te verbeteren ben ik sinds drie decennia werkzaam in de gezondheidszorg.
Na een afgebroken parkeerstudie fysiotherapie heb ik geneeskunde gestudeerd in Maastricht. Tijdens deze studie heb ik mij voorbereid op het werken als tropenarts en aansluitend ben ik vertrokken naar Namibië.
Na terugkomst uit Afrika ben ik in militaire dienst gegaan en daar na een officiersopleiding bij de Landmacht heb ik kennisgemaakt met de revalidatiegeneeskunde. Aansluitend aan mijn dienstplicht heb ik kortstondig
als arts-assistent in het revalidatiecentrum in Hoensbroek gewerkt om vervolgens mijn specialistenopleiding in revalidatiecentrum het Roessingh en het Medisch Spectrum in Enschede en revalidatiecentrum Groot Klimmendaal in Arnhem te doen.
Mijn eerste baan als revalidatiearts was wederom bij Defensie in het Militair Revalidatiecentrum in Doorn en het Centraal Militair Hospitaal bij het UMC Utrecht.
In 2000 ben ik als revalidatiearts teruggekeerd bij het Roessingh en het Medisch Spectrum in Enschede.
Daar combineerde ik mijn werk als medisch specialist met bestuurlijke activiteiten in het dagelijks bestuur van onze wetenschappelijke vereniging de VRA en een functie als medisch manager in het revalidatiecentrum.
Van 2008 tot 2017 heb ik als revalidatiearts in Sittard-Geleen gewerkt in het ziekenhuis dat eerst Orbis en na een fusie Zuyderland Medisch Centrum heet. Voor de fusie ben ik ruim 3 jaar lid en kortstondig voorzitter van het Medisch Stafbestuur van het ziekenhuis geweest.
Inhoudelijk heb ik mij achtereenvolgens toegelegd op en ben ik geschoold in de revalidatie van mensen met: orthopedische en traumatologische problematiek, na beenamputaties, na beroertes, met spier- en zenuwzieken en chronische pijn in het bewegingsapparaat.

En nu ben ik samen met een enthousiaste groep collega’s aan de slag bij Ortius klinieken!

Ik ben getrouwd, ik heb twee dochters en mag het leven delen met mijn tekkel, Sam. Naast actief sporter, ben ik als team- en clubarts betrokken bij de Geleense ijshockeyclub en als teamarts bij het Nationale mannen ijshockeyteam.