Langdurige pijnklachten

Bij Ortius kunt u terecht wanneer er sprake is van (continu of wisselende) chronische pijn of pijnvermoeidheid en deze langer duurt dan 3 maanden. Chronische pijn kan ineens ontstaan of blijven voortduren na een lichamelijke beschadiging. Pijnklachten die met chronische pijn in verband worden gebracht, zijn bijvoorbeeld fibromyalgie, artrose, hoofdpijn en chronische rug- of nekpijn (lumbago, spit, ischias). Ook kan pijn ontstaan omdat (een deel van) het zenuwstelsel overgevoelig is.

Als na behandeling door uw huisarts, fysiotherapeut en psycholoog u nog steeds problemen ervaart in uw dagelijks functioneren dan kunt u terecht bij Ortius voor pijnrevalidatie.

Uw chronische pijn- of vermoeidheidsklachten zullen niet alleen invloed hebben op uw lichamelijk functioneren, maar ook op uw psychisch en sociaal functioneren. Pijnrevalidatie bij Ortius is erop gericht om uw functioneren op al deze drie vlakken te verbeteren en de invloed van uw klachten op uw leven terug te dringen. Bij Ortius stemmen wij de behandeling af op uw persoonlijke behoefte en situatie.

Ortius “Wat het beste bij je past, werkt het best.”

U kunt ons vinden op 8 locaties in Nederland.

Wie betaalt de zorg?

De revalidatiezorg valt onder de basisverzekering. U heeft dus geen aanvullende verzekering of speciale voorwaarden nodig om onze behandeling vergoed te krijgen. De hoogte van de vergoeding hangt af van de afspraken met de zorgverzekeraar. Wanneer de zorgverzekeraar niet alle kosten vergoedt, brengen wij deze overige kosten niet bij u in rekening. Zoals bij alle medisch-specialistische zorg betaalt u uiteraard wel uw eigen risico.

Wij regelen de afhandeling van de kosten rechtstreeks met uw zorgverzekeraar. Patiënten tekenen hiervoor een Akte van Cessie waarmee zij hun aanspraak op de verzekeraar aan ons overdragen zodat de kosten rechtstreeks bij de zorgverzekeraar in rekening gebracht kunnen worden. Indien u vragen heeft over de vergoedingen, kunt u telefonisch bij ons terecht, of bespreek deze tijdens uw eerste afspraak bij een Ortius kliniek bij u in de buurt.

De maximumtarieven voor revalidatiebehandelingen zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Wij hebben daar geen invloed op. De tarieven die de NZa heeft vastgesteld zijn ingedeeld in groepen, de diagnosebehandelcombinaties (DBC’s).

Om bij Ortius in behandeling te komen heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist.